Marthe Koning

︎ Information
︎ Work
︎ Contact
︎ King Sisters
︎ Soundcloud
︎ Instagram


‘I carry some thing that I cannot find words for’

- ANSWERS or other things I wish for (2019).

TALKING SONGS

2020


Met hun stemmen openen drie zussen een associatieve, onvoorspelbare en muzikale wereld. Vlijmscherp leggen ze de dynamiek van het collectief bloot. In spannende teksten, die tegelijk poëtisch als concreet zijn, maken ze de zenuw van samen zijn zichtbaar. Ben ik bij jou in een safe space? Kan ik mijn hart bij je luchten? Of hebben we opnieuw structuur nodig, om met elkaar om te gaan.


King Sisters bestaat uit de zussen Joske, Annelie en Marthe Koning. King Sisters combineren theater, geïmproviseerde muziek, beeldende kunst en performance-kunst. Hun autonome praktijk als actrice, vocaliste en performer voeden hun vernieuwende interdisciplinaire collectieve werk.
Met hun debuut voorstelling ‘Song of the Sisters’ wonnen ze de Best of Fringe Award Amsterdam, 2018. ‘Talking Songs’ ontwikkelden ze in het Spr!tzl Atelier van operahuis Silbersee. En nu tourt hun nieuwe voorstelling ‘Rebuilding a Voice’.


By and with King Sisters; Joske, Annelie & Marthe Koning
Final direction Sanya Schreuder
Scenography Maze de Boer

Lighting design Gijs Steenbergen
Artistic advice Romain Bischoff & Juliette van Ingen

Production Bart Merks & Bjorn van Raaij
Produced by Spr!tzl Atelier Operahuis Silbersee

Supported by Amsterdams fonds voor de kunsten, Janivo stichting, Amarte fonds, Gravin van Bylandt stichting & Lira fonds

trailer  |  registration on request