Marthe Koning

︎ Information
︎ Work
︎ Contact
︎ King Sisters
︎ Soundcloud
︎ Instagram


‘I carry some thing that I cannot find words for’

- ANSWERS or other things I wish for (2019).

RE:QUIEM

2022


In RE:QUIEM ontwerpen de jonge zangers een eigen ritueel van herdenking door het traditionele Requiem opnieuw vorm te geven, als verkenning van verschillende zienswijzen op de dood en een nieuw begin. Het resultaat is een zevendelige reis langs eeuwen aan koormuziek, van Tomas Luís de Victoria tot Meredith Monk, waarin de trainees met improvisaties en een nieuwe blik op koorzang een levende dodenmis creëren, in een regie van theatermaker Dionne Verwey.


NKK NXT 21/22 is de vijfde jaargang van het talentontwikkelingstraject van het Nederlands Kamerkoor, waarin getalenteerde jonge zangers een aanstelling als trainee krijgen en onder begeleiding van professionals van het Nederlands Kamerkoor en coaches uit het hele culturele veld een eigen voorstelling ontwikkelen. Ze werken niet alleen aan hun vocale techniek, samenklank en ensemblezang, maar ontwikkelen zich ook als creatieve denker en maker en worden zo klaargestoomd tot ensemblezangers van de toekomst. NRC schreef over de ‘coronaproof’ voorstelling van de vorige lichting trainees: “Jong koortalent bewijst: live en online kunnen heel goed samengaan” (★★★★).

NKK NXT 21/22:  Anna-Julia David, Christian Beutel, Marthe Koning, Marie van Luijk, Eva Modic, Dean Parker & Juncai ZhangEindregie: Dionne Verwey
Musical coach: Boudewijn Jansen
Sound artist Fabian van der Dussen
Sound technician: Sander van der Werff
Light technician: Mart Hielema
Costume: Alex van den Akker
Artistic Director NKK NXT: Imre Ploeg

With special thanks to: Annet Lans, Peggy Olieslaegars, Tet Koffeman, Patrick Eakin-Young, Laura Polence, Hilary Blake-
Firestone, Tido Vissers, Merlijjn Twaalfhoven, office staff of Nederlands Kamerkoor, Theater de Berenkuil en Theater Utrecht.